Gekruide kipburger

Deze super tasty kipburger vol smaak is net anders dan anders maar zo lekker mede door de specerijen. En zeg nou zelf een homemade burger is toch altijd het lekkerst omdat je weet wat erin zit aan ingrediënten.

 

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 1 kleine ui (50 g)
  • 1 grote teen knoflook
  • 10 g verse gember
  • 10 g verse koriander
  • ½ tl geram masala
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ¼ tl chilipeper
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper
  • ½ tl zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • Burgerbroodjes
  • IJsbergsla
  • tomaat
  • ui

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl citroensap
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, en de koriander tot een grove mengsel en doe dit bij het gehakt.
  2. Voeg hierbij de geram masala, kurkumapoeder, chilipoeder, citroensap, peper, zout en de olie en meng dit goed door. Maak er balletjes van 110 g en druk ze plat.
  3. Voor de burgersaus meng de mayonaise, zure room, mosterd, kerriepoeder, citroensap, peper en zout en zet dit aan de kant.
  4. Snijd de burgers doormidden en rooster ze lichtjes aan.
  5. Bak de kipburgers aan beiden kanten goudbruin aan.
  6. Besmeer de onderkant van de burger broodje met de saus en leg er wat sla op, dan een schijf tomaat en dan het vlees. Leg daarop wat ui en besmeer de bovenkant van het broodje weer met de saus en zet het er boven op. Druk er eventueel een prikker door en serveer met bijvoorbeeld met aardappel wedges uit de oven.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten