Dit is een lekkere variatie die zal bevallen, 3 smaken in 1 cake, dat is toch genieten. Met dit recept zet je een heerlijk cake op zondagmiddag op tafel met een kopje thee of koffie.
ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 120 g suiker
- Snufje zout
- 185 g zachte boter
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 70 g pure chocolade
- 2 el cacaopoeder
- 1 el cacaopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160ºC
- Vet en bekleed een cakevorm.
- Klop de bloem, bakpoeder, zout, suiker en de boter zacht.
- Voeg daarbij een voor een de eieren en klop verder.
- Schenk de melk erbij en de vanille en klop het nog kort door.
- Smelt de pure chocolade in de magnetron.
- Verdeel het beslag in gelijke delen in aparte kommen.
- Giet de gesmolten chocolade en 1 eeltlepel cacaopoeder in een van de kommen en roer het goed door. Giet dan het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
- Roer 2 eeltlepel cacao door een van de andere beslag en roer dit ook goed door en giet dit bovenop het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
- Verdeel als laatste het lichte beslag in de vorm en strijk het glad.
- Zet de vorm in de oven en bak deze 60 minuten.
- Prik tussendoor in de cake met een saté prikker om te checken of het gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.

