3 kleuren chocolade cake

Dit is een lekkere variatie die zal bevallen, 3 smaken in 1 cake, dat is toch genieten. Met dit recept zet je een heerlijk cake op zondagmiddag op tafel met een kopje thee of koffie.

ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 g suiker
  • Snufje zout
  • 185 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 70 g pure chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC
  2. Vet en bekleed een cakevorm.
  3. Klop de bloem, bakpoeder, zout, suiker en de boter zacht.
  4. Voeg daarbij een voor een de eieren en klop verder.
  5. Schenk de melk erbij en de vanille en klop het nog kort door.
  6. Smelt de pure chocolade in de magnetron.
  7. Verdeel het beslag in gelijke delen in aparte kommen.
  8. Giet de gesmolten chocolade en 1 eeltlepel cacaopoeder in een van de kommen en roer het goed door. Giet dan het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
  9. Roer 2 eeltlepel cacao door een van de andere beslag en roer dit ook goed door en giet dit bovenop het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
  10. Verdeel als laatste het lichte beslag in de vorm en strijk het glad.
  11. Zet de vorm in de oven en bak deze 60 minuten.
  12. Prik tussendoor in de cake met een saté prikker om te checken of het gaar is.
  13. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten