Aardappel doperwten curry

Super smaakvolle vegetarische curry die je als hoofdgerecht kunt serveren, maar ook als bijgerecht. Zeker de moeite waard om te proberen. Laat je niet weerhouden door de kruiden die erin gaan.

 

Ingrediënten 

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tl gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl geram masala 
  • 2 el verse koriander
  • 200 g doperwten (vers of diepvries)
  • 3 aardappels in blokjes voorgekookt in water
  • 1 ½ zout
  • Snufje peper
  • 125 ml water 

Bereiding 

  1. Giet de olie in een pan, doe de komijnzaadjes en de ui erbij en bak dit 1 minuut aan. Voeg de gember en de knoflook eraan toe en roer goed door elkaar.
  2. Voeg de kurkuma, chilipoeder, de korianderpoeder en de geram masala erbij en roer dit door elkaar.
  3. Doe de gesneden tomaten erbij en laat dit 6 minuten op middelhoog vuur koken.
  4. Voeg de aardappels, doperwten en de verse koriander met het water toe en laat dit ongeveer 7 minuten koken. 
  5. Serveer het als bijgerecht of hoofdgerecht 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten