Aardappel prei puree

Aardappel puree met prei, zeer smakelijke en snel te bereiden gerecht. Door het aanbakken van de prei wordt het licht gekarameliseerd en dat geeft weer een natuurlijke zoetje aan de puree. Serveer het met bijvoorbeeld mijn citroen tijm kip met wortels. Dit gerecht combineert ook zeker met vis of rundvlees.

 

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 1 prei
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml melk
  • Zout
  • snufje nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd ze in blokken en zet in een pan met wateren zout.
  2. Snijd de prei door de helft en was de prei goed.
  3. Snijd de prei in halve ringen.
  4. Verwarm een koekenpan met 4 el olie en bak de prei aan totdat het gekarameliseerd is.
  5. Giet de aardappels af en stamp het glad en romig.
  6. Voeg de melk en de prei bij de aardappels en meng het goed door, maak het op smaak met zout en een snufje nootmuskaat.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten