Aardappel rodekool salade

Dit is een super lekker salade die je als bijgerecht dient bij  bijvoorbeeld kebabs, gegrilde vis, maar eigenlijk is het overal lekker bij. En een absolute aanrader voor bij de barbecue.

Ingrediënten

  • 5 middelgrote aardappels
  • 250 g rodekool
  • 1 rode ui
  • 2 geroosterd rode paprika’s (Verkrijgbaar o.a. bij Albert Heijn)
  • 2 el peterselie gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 el citroensap
  • 1 el sumak
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Kook de aardappels met schil in water. Prik tussendoor in de aardappels om te checken of ze gaar zijn.
  2. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.
  3. Pel de aardappels en snijdt ze doormidden en dan weer doormidden en in schijfjes.
  4. Zet de aardappels over in een schaal.
  5. Snijdt of gebruik een mandoline om de rode kool in dunne sliertjes te snijden, doe dit ook in de schaal bij de aardappels.
  6. Snijdt de ui in dunne halve ringen en zet dit in de schaal.
  7. Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijdt het in blokjes, voeg dit ook in de schaal samen met de peterselie.
  8. Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, zout, peper en de sumak en giet dit over de salade en meng het goed door.
  9. Strooi nog wat peterselie en sumak over de salade en serveren maar.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten