Aardappel wedges

Aardappel wedges wie kent ze niet. In elke supermarkt zijn te vinden. Maar wat is er nou lekkerder en goedkoper dan ze zelf maken. Een heerlijke gezonde variant op de gefrituurde frieten

 

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 1 el bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven op 180ºC
  2. Schil de aardappels en snijd ze in parten. Je kan dit ook met schil de bereiden.
  3. Kook de aardappels in ruim water.
  4. Meng in een kom de bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout, goed door elkaar.
  5. Giet de aardappels af en doe ze in een aparte kom, voeg de olie erbij en dan de bloem met de kruiden en meng dit goed door elkaar.
  6. Verdeel ze op een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak ze 25 á 30 minuten of tot ze goudbruin zijn. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten