Aardappelpartjes met knoflook uit de oven

Gebakken aardappeltjes altijd lekker als bijgerecht. Dit is mijn gezondere versie zonder frituur en toch knapperig. Heerlijk zijn deze aardappelpartjes met knoflook uit de oven.

Ingrediënten

  • 4/5 aardappels
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 tl vers of gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el maïzena
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Schil en snijdt de aardappels doormidden en dan weer doormidden.
  3. Zet de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook totdat de aardappels net gaar beginnen te worden dan afgieten. Zet ze in een ruime kom.
  4. Meng in een kleine kom de maïzena, knoflook, oregano, tijm en de olijfolie. Verdeel de maïzena mengsel over de aardappels.
  5. Verdeel de aardappels op een ovenschaal met bakpapier en bak ze 30/40 minuten tot ze goudbruin worden.
  6. Haal de schaal uit de oven en strooi er beetje zeezout over en serveer met je lieveling saus
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten