Aardappelprei stamppot met geroosterde knoflook

Een lekkere stamppot is zo nu en dan ook erg lekker. En dat is deze heerlijke aardappelprei puree met geroosterde knoflook zeker. Het geroosterde knoflook geeft een lekkere zoetje aan de stamppot.

 

Ingrediënten 

  • 600 g aardappel
  • 1 grote bol knoflook geroosterd
  • 240 g prei
  • 15 g roomboter
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Wikkel de knoflook in een aluminium folie en zet dit in de oven voor 45/50 minuten
  3. Snijd de prei door midden en was deze goed. Snijd de prei in halve ringen.
  4. Verwarm een koekenpan met olijfolie en boter op middelhoog vuur en bak de prei aan.
  5. Giet de aardappels af en pureer deze. Voeg de prei bij de aardappels en knijp de geroosterde knoflook toe bij de aardappel en meng het goed door maak eventueel nog met zout op smaak.
  6. Serveer met bijvoorbeeld Diamanthaas met kruidenkorst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten