Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is ideal en erg lekker om te serveren bij een barbecue. Je kunt het van te voren maken en in de koelkast zetten en serveren wanneer jij wil.

 

Ingrediënten

  • 4 á 5 aardappels
  • 1 rood uitje
  • 2 augurken
  • 2 eieren
  • 2 el peterselie
  • zout naar smaak
  • snufje peper  

Voor de dressing   

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zure room 

Bereiding 

  1. Zet de aardappels met schil op het vuur totdat ze gaar zijn. Check met een saté prikker of ze gaar zijn.
  2. Kook de eieren  5 á 6 minuten.
  3. Snipper het uitje samen met de augurken en de eieren en zet dit aan de kant.
  4. Meng de mayonaise met de zure room, mosterd en roer dit goed door. 
  5. Als de aardappels gaar zijn, zet ze in een bak met koud water en pel ze. Snijdt ze door de helft en dan in halve maantjes.
  6. Voeg de gesneden aardappels in een kom. Schep ook het gesneden uitje, augurken, peterselie, eieren en peper en zout naar smaak erbij. Meng de dressing erbij en roer dit goed door.
  7. Zet dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast, langer kan ook. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten