Aardbeien bavarois

Aardbeien bavarois is een lekker luchtig dessert die in verschillende smaken te bereiden is. Een dessert die zich goed uitleent om vooruit te bereiden zeker als je een etentje organiseert. Ben je meer een fan van frambozen kijk dan naar mijn recept voor de frambozen-bavarois

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 30 suiker
  • 2 el suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 g aardbeien (diepvries)
  • 100 ml slagroom

Bereiding

  1. Week de gelatine in water en zet dit aan de kant.
  2. Mix de eidooiers en de suiker tot het romig en wit wordt.
  3. Verwarm een sauspan met de aardbeien en de 2 eeltlepels suiker en kook dit totdat ze zacht zijn.
  4. Pureer de aardbeien in een keukenmachine.
  5. Schep 3 eeltlepels van de aardbeien saus in een kommetje. Knijp de gelatine van het water en doe dit in het kommetje bij de aardbeien saus. Verwarm het kommetje 6/7 seconden. Roer dit goed door en giet weer terug bij het overige aardbeien saus, roer dit weer goed door. Giet driekwart van de saus langzaam bij het eimengsel en blijf roeren met een spatel tijdens het gieten.
  6. Klop de slagroom in een schone kom stijf en spatel dit voorzichtig door het ei aardbeimengsel.
  7. Verdeel de bavarois over twee glazen en zet ze 4 uur of langer  in de koelkast.
  8. Serveer met de overgebleven aardbeiensaus.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten