Aardbeiencake met aardbeiencoulis

Als je aardbeien in je keuken hebt staan maak dan eens dit heerlijke, makkelijke aardbeiencake en serveer het zeker met de aardbeien coulis dit heerlijke sausje maakt het helemaal af. Overigens kun je de aardbeiencoulis als je nog over hebt lekker over ijs of yoghurt.

 

Ingrediënten

  • 3 eieren (M)
  • 190 g suiker
  • 200 g zure room
  • 1 ½ tl vanille extract
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 30 g gesmolten boter afgekoeld
  • 290 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 380 g verse aardbeien

Voor de aardbeiencouilis

  • 200 g aardbeien
  • 1 el witte suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC
  2. Vet een cake vorm en leg op de bodem bakpapier.
  3. Mix de eieren en de suiker romig en luchtig voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de zure room en de vanille en mix verder door.
  5. Giet de olie en de boter en mix het verder door.
  6. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout en mix verder door.
  7. Snijdt de aardbeien doormidden.
  8. Giet de helft van het het beslag in de vorm en leg daarop rondom de vorm de aardbeien.
  9. Giet het overige beslag bovenop de aardbeien en leg daarop rondom weer de aardbeien.
  10. Bak de cake 60 minuten.
  11. Check tussendoor met een saté prikker of het beslag droog uit komt.
  12. Laat de cake afkoelen.
  13. Voor de aardbeiencoulis pureer de aardbeien met de suiker en giet dit in een sauskom.
  14. Serveer de coulis bij de cake.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten