Aardbeientaartjes

Deze kleine aarbeientaartjes met banketbakkersroom zijn ontzettend lekker en een succes als je visite ontvangt. Een zeker zomers gebakje.

 

 Ingrediënten 

 Voor het deeg 

  • 250 g bloem
  • 3 el poedersuiker
  • 150 g boter kamertempratuur
  • 1 eidooier
  • snufje zout  

Roomvulling  

  • 400 ml melk   
  • 3 eidooiers
  • 3 el fijne suiker 
  • 1 vanillestokje
  • 1 ½ el maïzena
  • 350 g aardbeien  

Bereiding 

  1. Zeef de bloem in een kom. Voeg de suiker, boter en de eidooier en kneedt dit met je handen tot het goed is gemengd.
  2. Druk het plat en dek het deeg met plasticfolie en zet in de koelkast. 
  3. Verwarm ondertussen de oven voor 190ºC 
  4. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad.
  5. Bekleedt 4 taartvormpjes uit van 9 cm doorsnede.
  6. Prik gaatjes in de taartbodems en leg er bakpapier op met de bakbonen.
  7. Bak de taartbodems ongeveer 20 minuten in de oven.
  8. Verwijder de bakbonen en het papier en bak de taartjes nog 5 minuten.
  9. Laat de taartjes afkoelen.
  10. Zet een pan op laag vuur met melk. Snijdt het vanillestokje doormidden en schraap de pulp uit en voeg dat bij de melk samen met de vanillestokje en laat dit intrekken.
  11. Na ongeveer 10 minuten zeef je de melk.
  12. Klop in een kom de eidooiers, suiker, en de maïzena glad en voeg de melk langzaam hieraan toe. Giet alles weer terug in de pan en kook dit op laag vuur totdat het mengsel dikker wordt. 
  13. Giet het mengsel op een bord en bedek het met plasticfolie en zet het in de koelkast.
  14. Vul de taartvormpjes met de roomvulling.
  15. Snijd de aardbeien in schijfjes en leg ze rondom op het taartje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten