Amandelpasta of amandelboter

Dit keer en klein recept waar je lang van kan genieten. Amandelpasta of is het amandelboter……hoe dan ook je kan er heerlijke dessert van maken of lekker bij een kom havermout.

 

Ingrediënten

  • 600 g amandelen met vel
  • Foodprocessor

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170º
  2. Verdeel de amandelen in een ruime ovenplaat en zet dit in de oven.
  3. Rooster de amandelen 10/15 minuten.
  4. Hussel de amandelen om de 5 minuten zodat alle kanten goed kunnen roosteren.
  5. Haal de amandelen uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
  6. Schep de amandelen in een foodprocessor en laat de machine draaien. Eerst zal het een ruwe massa worden, maar langzamerhand wordt het steeds smeuïger. Schraap steeds de zijkanten en de bodem los en laat de foodprocessor draaien totdat het een zijdezachte pasta wordt. Dit duurt wel even.
  7. Giet de amandelpasta in een schone pot.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten