American pancake

American pancake, heerlijk voor bij het ontbijt maar ook wel als lunch. 

 Ingrediënten 

  • 45 g boter gesmolten 
  • 2 el suiker 
  • 1 ei 
  • 150 g bloem 
  • 1 ½ tl bakpoeder 
  • ½ tl baksoda 
  • snufje zout 
  • 150 ml karnemelk 
  • Extra boter om de pan mee in te vetten 

 Bereiding 

  1. Meng in een kom de boter, suiker en het ei, gebruik een garde. 
  2. Voeg daarbij de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en de karnemelk en roer goed door. 
  3. Laat het beslag 10 minuten rusten. 
  4. Verwarm en vet de koekenpan in met een beetje boter en veeg het met een stukjes keukenpapier af zodat er niet te veel boter is. 
  5. Schep met een kleine pollepel het beslag in de koekenpan. 
  6. Keer de pannenkoeken om als er belletjes aan de bovenkant ontstaan. Bak ze aan beiden kanten goudbruin. 
  7. Serveer de pannenkoeken met klontje boter en maple syrup. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten