American pancake, heerlijk voor bij het ontbijt maar ook wel als lunch.
Ingrediënten
- 45 g boter gesmolten
- 2 el suiker
- 1 ei
- 150 g bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- snufje zout
- 150 ml karnemelk
- Extra boter om de pan mee in te vetten
Bereiding
- Meng in een kom de boter, suiker en het ei, gebruik een garde.
- Voeg daarbij de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en de karnemelk en roer goed door.
- Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Verwarm en vet de koekenpan in met een beetje boter en veeg het met een stukjes keukenpapier af zodat er niet te veel boter is.
- Schep met een kleine pollepel het beslag in de koekenpan.
- Keer de pannenkoeken om als er belletjes aan de bovenkant ontstaan. Bak ze aan beiden kanten goudbruin.
- Serveer de pannenkoeken met klontje boter en maple syrup.

