Appelcake

Ben je net als ik gek op appeltaart, dan ga je deze cake zeker lekker vinden. Door het voorbakken van de appels in boter, suiker en kaneel wordt de cake heerlijk zacht en smaakvol. Probeer het op deze manier en je zult nooit meer anders een appelcake maken. 

 

Ingrediënten 

  • 250 g zachte roomboter  
  • 220 g witte basterdsuiker 
  • 1 tl vanille extract 
  • 3 grote eieren 
  • 260 g zelfrijzend bloem 
  • Snufje zout 
  • 40 g boter 
  • 6 appels geschild in blokjes (granny smith)
  • 2 el suiker
  • 1 ½ el kaneel  
  • 1 el citroensap 
  • 80 ml water 
  • Poedersuiker 

Bereiding 

  1. Bak de appels kort aan in een koekenpan met 40 g boter, citroensap, 2 eetlepels suiker, kaneel en water tot ze halfzacht zijn en laat ze daarna goed afkoelen in de koelkast. 
  2. Klop de boter en de suiker tot een gladde massa en voeg hierbij de vanille en één voor één de eieren. 
  3. Zeef de bloem bovenop het botermengsel samen met een snufje zout. 
  4. Giet de helft van het deeg in een ingevette springvorm en verdeel de helft van de appels er bovenop. Giet dan het overige deeg bovenop de appels en duw de overgebleven appels erin. 
  5. Bak de cake 70 á 80 minuten op 180ºC. 
  6. Laat de cake 10 minuten afkoelen en verwijder de springvorm. 
  7. Besprenkel de cake eventueel met poedersuiker.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten