Appelkruimel cake

Dit geurige appelkruimel cake zal je doen denken aan appeltaart, niet zo gek eigenlijk want de ingrediënten lijken er ook op. Appels zijn zeker een favoriet om in bak recepten te gebruiken. Zelf heb ik de Granny Smith gebruikt maar je kan ook zeker een ander soort stevig appels hiervoor gebruiken.

Ingrediënten

Voor de kruimel laag

  • 70 g bruine suiker
  • 80 g witte suiker
  • 1 tl kaneel
  • 115 g boter
  • 235 g bloem

Voor de cake

  • 115 g boter gesmolten
  • 160 g lichtbruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 4 appels Granny Smith 550 g
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 el water
  • 70 g rozijnen

Bereiding

  1. Voor de kruimel laag meng in een kom de bruine en witte suiker met de kaneel en giet de gesmolten boter erbij meng dit goed door.
  2. Voeg de bloem erbij en verkruimel het met je handen en zet de kom in de koelkast.
  3. Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
  4. Verwarm een koekenpan en bak de appels 2 minuten met 2 eeltlepels suiker en 1 theelepel kaneel.
  5. Zet de appels in een schaal en voeg de rozijnen erbij om af te koelen en laat dit aan de kant staan.
  6. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  7. Verwarm de oven voor op 180ºC
  8. Voor de cake, mix de boter en de eieren zacht, voeg hierbij de kaneel en mix verder.
  9. Voeg de bloem met de bakpoeder en baksoda erbij en mix het verder door.
  10. Voeg de yoghurt erbij en mix het door.
  11. Schep de appels er door het beslag en giet dit in de springvorm.
  12. Bak de cake 60 minuten. Check tussendoor met een saté prikker of de cake droog is aan de binnenkant.
  13. haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten