Appelkruimeltaart

De heerlijke geur van appels en kaneel door je huis, maak deze appelkruimeltaart en geniet er lekker van met een kopje thee.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 400 g bloem
  • 160 g basterdsuiker
  • Snufje zout
  • ½ ei geklutst
  • 200 g zachte boter

Voor de vulling

  • 6 appels geschild en in partjes gesneden
  • 3 el lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 tl maïzena
  • ½ tl citroensap
  • 80 g rozijnen

Voor de kruimel laag

  • 240 g bloem
  • 70 g basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 150 g marsepein

Springvorm 24 cm

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de bloem, suiker, zout en boter en kneed het goed door met je handen. Druk het iets plat en wikkel het in plastic folie. Zet het deeg in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  3. Meng in een kom de appels, met citroensap, suiker, vanille suiker, zout, rozijnen, kaneel en de maïzena en zet dit aan de kant.
  4. Voor de kruimel laag, meng in een schone kom de bloem, suiker, kaneel, marsepein. Voeg de boter erbij en kneed dit met je handen tot kruimels.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Verdeel het in een springvorm.
  6. Verdeel het appel mengsel in de vorm en dan de kruimel laag.
  7. Bedek de vorm met aluminiumfolie.
  8. Bak de taart 75 minuten. Verwijder de laatste 20 minuten de folie en bak de bovenkant goudbruin aan.
  9. Laat de taart goed afkoelen op een rooster.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten