Appeltaart met amandelcrème

Appeltaart met amandel crème twee heerlijke smaken die perfect bij elkaar passen. De geur van appel en kaneel geeft een heerlijke geur in je huis en voor mij blijft het een toppertje. Kopje thee of koffie en genieten maar.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 100 ml water
  • 2 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 1/2 tl kaneelpoeder

Voor het deeg

  • 250 g bloem
  • 3 el suiker
  • 120 g boter
  • 1 ei

Voor de amandel crème

  • 70 g amandelbloem
  • 70 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl amandel extract (optioneel)

Bereiding

  1. Schil de appels en snijdt ze in dunne halve maantjes.
  2. Verwarm een pan en voeg de appels, water, boter, suiker, citroensap en het kaneelpoeder en meng het goed door.
  3. Laat de appels aanbakken tot ze zacht worden. Zet het vuur uit en laat ze goed afkoelen.
  4. Voor het deeg meng het bloem en de suiker en kneed de boter erdoor . Klop het ei in een apart bakje en giet de helft bij het deeg en kneed het goed door.
  5. Druk het deeg iets plat en wikkel het in plastic folie en zet het in de koelkast.
  6. Voor de amandel crème meng je de boter en suiker zacht en romig met een garde. Voeg daarbij het ei en meng het verder goed door. Voeg de amandelbloem erbij en roer het verder nogmaals goed door.
  7. Verwarm de oven voor op 175ºC
  8. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi extra bloem op het aanrecht en rol het deeg tot 25 cm
  9. Leg het deeg op de vorm en druk de zijkanten met je vinger in. Verwijder het overige hangende deeg.
  10. Verdeel het amandel crème over de bodem en daarop de appels.
  11. Maak van het overige deeg vormpjes en leg ze op de appels.
  12. Bestrijk de vormpjes en de rand van de vorm met het ei en bak de taart 35 minuten.
  13. Haal de taart uit de oven en bestrijk het met abrikozen jam.
  14. Laat de taart verder afkoelen.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten