Wie kent deze klassieker niet… Zo nu en dan een appeltaart op tafel met een kopje thee, dat wil toch iedereen……
Ingrediënten
- 1,7 kg appels (granny Smith)
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 210 g zachte roomboter
- 170 g basterd suiker
- 1 ei opgeklopt
- 1 zakje vanille suiker (8 g)
- snufje zout
- 50 g bruine suiker
- 1 ½ el maizena
- 60 g rozijnen
- 1 ½ el kaneel
Springvorm 24 cm
Bereiding .
- Meng in een kom de bloem, witte basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar.
- Voeg de boter en de helft van het ei erbij en kneedt met je vingers tot een samenhangende deegbal. Druk het iets plat en zet het deeg in de koelkast.
- Schil de appels en snijdt er dunne maantjes van. Besprenkel de appels met citroensap. Voeg de bruine suiker, kaneel, rozijnen en de maïzena toe en meng goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol ⅔ van het deeg uit en bedek de bakvorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel in de vorm.
- Rol het overige deeg uit en snijdt er 8 stroken en leg deze kruislings over de taartvulling heen.
- Bestrijk de bovenkant met het overig ei.
- Bak de taart 70 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker begint te worden bedek het dan met aluminiumfolie.
- Laat de taart na het bakken goed afkoelen voordat je het aansnijdt.

