Appeltaart

Wie kent deze klassieker niet… Zo nu en dan een appeltaart op tafel met een kopje thee, dat wil toch iedereen……

 

Ingrediënten 

  • 1,7 kg appels (granny Smith)
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 210 g zachte roomboter 
  • 170 g basterd suiker
  • 1 ei opgeklopt 
  • 1 zakje vanille suiker (8 g)
  • snufje zout
  • 50 g bruine suiker
  • 1 ½ el maizena
  • 60 g rozijnen
  • 1 ½ el kaneel

Springvorm 24 cm  

Bereiding  .

  1. Meng in een kom de bloem, witte basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar.
  2. Voeg de boter en de helft van het ei erbij en kneedt met je vingers tot een samenhangende deegbal. Druk het iets plat en zet het deeg in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijdt er dunne maantjes van. Besprenkel de appels met citroensap. Voeg de bruine suiker, kaneel, rozijnen en de maïzena toe en meng goed door elkaar. 
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC 
  5. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol ⅔ van het deeg uit en bedek de bakvorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel in de vorm. 
  6. Rol het overige deeg uit en snijdt er 8 stroken en leg deze kruislings over de taartvulling heen.
  7. Bestrijk de bovenkant met het overig ei.
  8. Bak de taart 70 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker begint te worden bedek het dan met aluminiumfolie.
  9. Laat de taart na het bakken goed afkoelen voordat je het aansnijdt.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten