Asam pedas

Dit gerecht laat je hele huis zo lekker ruiken. En je kan i.p.v. kip vis gebruiken. Als jij ook net als ik gek bent op Thaise gerechten en van pittig houdt dan raad ik je zeker dit gerecht aan. Je kan uiteraard minder of meer pepers toevoegen. De ingrediënten zijn allemaal bij de Aziatische winkel te verkrijgen.

Ingrediënten 

Pittige saus 

  • 4 sjalotten
  • 2 citroengras 
  • 20 g verse galanga (Laos)
  • 20 g verse kurkuma 
  • 4 knoflook
  • 1 el garnalen pasta
  • 90 g (4 stuks) verse rode pepers (lomboks)
  • 13 g (14 stuks) gedroogde pepers
  • 3 el rijstolie of andere neutrale olie 
  • 10 stuks okra
  • 60 g tamarindepasta
  • 600 ml lauwwarm water
  • 4 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de  Aziatische winkels)
  • 1 ½ el palmsuiker
  • 1 ½ tl zout 
  • 3 sjalotten 
  • 600 g kip (bouten, dijen) 
  • 1 grote tomaat in 8 stukjes gesneden of 2 kleine in 4 gesneden
  • 5 el rijstolie of andere neutrale olie   

Bereiding 

  1. Week de gedroogde pepers in water voor 20 minuten of totdat ze zacht worden. 
  2. Snijdt alle ingrediënten voor de saus in stukjes.
  3. Pureer de sjalotten, citroengras, galanga, kurkuma, verse rode pepers, gedroogde pepers, knoflook, garnalenpasta en olie tot een fijne massa.
  4. Giet olie in een wok of pan, doe de gepureerde pasta in de wok en bak dit ongeveer 3 minuten aan.
  5. Meng de tamarindepasta met lauwwarm water totdat de tamarindepasta is opgelost en zeef dit.
  6. Giet het tamarinde in de wok bij de saus en roer dit goed door.
  7. Doe de limoenblad, suiker, zout en de kip erbij en blijf doorroeren
  8. Voeg na 10 minuten de okra, sjalotten in zijn geheel en de tomaten erbij en kookt dit 20 minuten. 
  9. Serveer met pandanrijst.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten