Ayam Opor is een heerlijk geurig gerecht waarbij de kip in kokosmelk is gestoofd. Als je niet van pittigheid houdt dan is dit het gerecht zeker voor jou.
Ingrediënten
- 650 g kippendijen
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl zout
- 200 ml kokosmelk
- 2 laurierblad
- 1 citroengras
- 200 ml heet water
- 1 kippenbouillon blokje
- 1 el citroensap
Voor de bamboe
- 3 sjalotjes (80 gr.)
- 3 tenen knoflook
- 20 g verse Laos
- 20 g verse gember
- 20 g verse kurkuma of 1½ tl kurkumapoeder
- ¼ tl trassi
- 20 g cachenoten (ongezouten)
Bereiding
- Voor de bamboe mix alle ingrediënten voor in een foodprocessor of een vijzel tot puree.
- Verwarm een pan met antiaanbaklaag met olie op middelhoog vuur en bak de bamboe 2 minuten aan met de komijnpoeder, korianderpoeder en zout.
- Voeg daarbij de laurierblaadjes en de citroengras in zijn geheel in de pan.
- Giet de kokosmelk erbij en roer het goed door.
- Meng het bouillonblokje met heet water en giet dit ook in de pan bij de bamboe. Laat dit 5 minuten koken.
- Snijdt de kippendijen in grote stukken en voeg dit in de pan. Roer het goed door en laat het 45 minuten koken.
- Haal de laatste 20 minuten de deksel van de pan zodat het vocht iets verdampt.
- Voeg de citroensap en maak het nog eventueel op smaak met extra zout.
- Serveer het met basmatirijst.

