Ayam Opor

Ayam Opor is een heerlijk geurig gerecht waarbij de kip in kokosmelk is gestoofd. Als je niet van pittigheid houdt dan is dit het gerecht zeker voor jou.

 Ingrediënten

  • 650 g kippendijen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 laurierblad
  • 1 citroengras
  • 200 ml heet water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 el citroensap

Voor de bamboe

  • 3 sjalotjes (80 gr.)
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g verse Laos
  • 20 g verse gember
  • 20 g verse kurkuma of 1½ tl kurkumapoeder
  • ¼ tl trassi
  • 20 g cachenoten (ongezouten)

Bereiding

  1. Voor de bamboe mix alle ingrediënten voor in een foodprocessor of een vijzel tot puree.
  2. Verwarm een pan met antiaanbaklaag met olie op middelhoog vuur en bak de bamboe 2 minuten aan met de komijnpoeder, korianderpoeder en zout.
  3. Voeg daarbij de laurierblaadjes en de citroengras in zijn geheel in de pan.
  4. Giet de kokosmelk erbij en roer het goed door.
  5. Meng het bouillonblokje met heet water en giet dit ook in de pan bij de bamboe. Laat dit 5 minuten koken.
  6. Snijdt de kippendijen in grote stukken en voeg dit in de pan. Roer het goed door en laat het 45 minuten koken.
  7. Haal de laatste 20 minuten de deksel van de pan zodat het vocht iets verdampt.
  8. Voeg de citroensap en maak het nog eventueel op smaak met extra zout.
  9. Serveer het met basmatirijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten