Bananen chocolade muffins

Heb je nog bananen liggen die al aardig rijp zijn, dan kun je met dit recept heerlijke muffins bakken die je ook als ontbijt kunt nemen of gewoon wanneer je zin hebt.

 

Ingrediënten

  • 240 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • 50 g bruine suiker 
  • 50 g witte basterd suiker
  • 2 bananen (geprakt)
  • 2 eieren
  • 60 g gesmolten boter
  • 1 tl vanille extract
  • snufje kaneel
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 el zure room
  • 175 g puur of melk chocolade in kleine stukjes

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Leg alvast de cupcakevormpjes naar keuze in de muffinvorm.
  3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en zet dit aan de kant.
  4. In een andere kom meng je de eieren, olie, boter, vanille extract, kaneel en de bananen.
  5. Giet dit bij de bloem en roer met een garde. Voeg de zure room erdoor.
  6. Spatel de chocoladestukjes door het bloemmengsel en schep dit met bijv. een ijsschep in de cupcakevormpjes tot bijna aan de rand.
  7. Bak ze 25 a 30 minuten. Prik tussendoor in een muffin met een satéstokje om te checken of ze van binnen gaar zijn. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten