Bananencake/bananenbrood met rozijnen

Bananen cake of bananenbrood, je kan het zo simpel maken maar met een vleugje specerijen maak je het nog lekkerder. Kardemom poeder en anijszaad poeder zijn één van mijn favoriete specerijen die ik graag in bakgerechten gebruik en makkelijk te verkrijgen zijn in elke supermarkt.

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe bananen
  • 80 g suiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g boter gesmolten
  • 40 ml melk
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/2 tl kaneel poeder
  • 1/2 tl anijszaad poeder
  • 1/2 tl kardemom poeder
  • 120 g rozijnen
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 1/2 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  3. Prak de bananen en meng de suiker de eieren, vanille extract, gesmolten boter, en de melk en roer het goed door.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, anijszaad en de kardemom bovenop het eimengsel en mix het goed door.
  5. Schep de rozijnen als laatste door en giet het beslag in de cakevorm.
  6. meng de bruine suiker en kaneel en strooi het over de cake.
  7. Bak de cake 50 minuten. Prik tussendoor met een saté prikker in het midden om te checken of de cake droog is.
  8. Haal de cake uit de oven en laat het goed afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten