Batbot broodjes gevuld met kip

Een lekker zacht en licht Marokkaans broodje, die je kunt vullen met bijvoorbeeld kip, gehakt of tonijn. Je kunt ze in elk formaat maken, zelf vind ik de kleine mini-broodjes het leukste om te serveren.  

Ingrediënten  

  • 400 g bloem 
  • 200 g fijne griesmeel 
  • 1 ½ tl zout
  • 80 ml zonnebloemolie 
  • 1 ½ el gist 
  • 1 el suiker 
  • 350 ml lauwwarm water 

Voor de vulling

  • 380 g kippendijen in kleine stukjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • ½ rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 2 el peterselie gehakt
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • snufje peper
  • 1 tl zout
  • blaadjes botersla

 Bereiding 

  1. Meng het gist met het water en de suiker en zet het aan de kant voor 5 minuten. 
  2. Meng in een mixer de bloem met het zout en de olie. Doe het gistmengsel bij de bloem en laat dit 7 minuten mixen. 
  3. Zet het in een kom, bedek het met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen. 
  4. Verdeel het deeg in kleine bolletjes ter grootte van een mandarijn.
  5. Bestuif het aanrechtblad met bloem en leg de deegrondjes erop. Pak steeds een bolletje deeg en rol het uit. Bedek ze met een theedoek en laat ze 30 minuten rijzen.
  6. Zet een koekenpan op laag vuur en leg de deegrondjes erin en bak ze aan beiden kanten licht aan. 
  7. Voor de vulling; voeg in een koekenpan met olie, het uitje, kip, knoflook, kurkumapoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, peper, zout en bak dit 10 minuten aan.
  8. Voeg de paprikablokjes en de peterselie erbij en laat dit nog 5 minuten op het vuur staan.
  9. Snijdt een broodje half doormidden en leg daarin een blaadje sla met de kip erbovenop.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten