Een lekker zacht en licht Marokkaans broodje, die je kunt vullen met bijvoorbeeld kip, gehakt of tonijn. Je kunt ze in elk formaat maken, zelf vind ik de kleine mini-broodjes het leukste om te serveren.
Ingrediënten
- 400 g bloem
- 200 g fijne griesmeel
- 1 ½ tl zout
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 ½ el gist
- 1 el suiker
- 350 ml lauwwarm water
Voor de vulling
- 380 g kippendijen in kleine stukjes gesneden
- 3 el olijfolie
- 1 uitje gesnipperd
- 1 teentje knoflook geraspt
- ½ rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 2 el peterselie gehakt
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- snufje peper
- 1 tl zout
- blaadjes botersla
Bereiding
- Meng het gist met het water en de suiker en zet het aan de kant voor 5 minuten.
- Meng in een mixer de bloem met het zout en de olie. Doe het gistmengsel bij de bloem en laat dit 7 minuten mixen.
- Zet het in een kom, bedek het met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen.
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes ter grootte van een mandarijn.
- Bestuif het aanrechtblad met bloem en leg de deegrondjes erop. Pak steeds een bolletje deeg en rol het uit. Bedek ze met een theedoek en laat ze 30 minuten rijzen.
- Zet een koekenpan op laag vuur en leg de deegrondjes erin en bak ze aan beiden kanten licht aan.
- Voor de vulling; voeg in een koekenpan met olie, het uitje, kip, knoflook, kurkumapoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, peper, zout en bak dit 10 minuten aan.
- Voeg de paprikablokjes en de peterselie erbij en laat dit nog 5 minuten op het vuur staan.
- Snijdt een broodje half doormidden en leg daarin een blaadje sla met de kip erbovenop.

