Bietjesstamppot met appeltjes

Een lekker verwarmend Hollands stampotje die zeker niet mag missen wat mij betreft tijdens de koude dagen, is de bietjes stamppot met appeltjes. Lekker en simpel te bereiden voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 700 g aardappels
  • 500 g bietjes
  • 2 kleine appels
  • 1 rode ui
  • Nootmuskaat
  • 3 el melk
  • 1 tl zout
  • 150 ml heet water

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water gaar met zout.
  2. Verwarm een koekenpan met boter en bak de appels aan beiden kanten aan.
  3. Haal de appels uit de pan en bak nu de ui aan tot het licht gekarameliseerd Zet de ui op een bord.
  4. Verwarm hetzelfde koekenpan met 1 eeltlepel boter en bak de bietjes aan. Voeg er 150 ml water bij en laat dit nog 5 minuten koken.
  5. Voeg de ui bij de bietjes en laat dit nog 2 minuten koken.
  6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn en romig.
  7. Voeg de bietjes bij de aardappels met de melk en roer dit goed door.
  8. Maak het verder nog eventueel op smaak met zout en nootmuskaat.
  9. Serveer met de appeltje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten