Biryani masala

Een heerlijk kruidig mengsel voor de biryani. Te gebruiken bij alle soorten vlees. Je kan uiteraard een klant en klaar pakje kopen, maar hoe leuk is het om je eigen mengsel te maken. Bewaar het in een goed afgesloten potje.

 

Ingrediënten

  • 1 gedroogde rode chili peper
  • 7-8 laurierblad
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 2 kaneelstukjes
  • 1 nootmuskaat
  • 1 tl kruidnagel
  • 3 stuks zwarte kardemompeulen
  • 3 steranijs
  • 9-10 stuks kardemompeulen
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl kurkumapoeder

 

Bereiding

  1. Zet een koekenpan op laag vuur en leg daarin alle kruiden en specerijen behalve de kurkumapoeder en rooster dit lichtjes.
  2. Doe alle kruiden/specerijen in een koffiemolen en mix dit zeer fijn.
  3. Giet de kruiden in een potje en sluit het goed af.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten