Black forest cake (Schwarzwalder)

De black forest cake, ook wel als Sch­war­zwal­der genaamd is wel een van de lekkerste taarten. Drie laags cake opgestapeld met kersen en slagroom waarbij de cake ook nog besmeerd is met het kersen water. Het is super vochtig en smaakvol! Ben je meer een liefhebber van kirsch dan pas je dat naar eigen smaak i.p.v. het kersenwater.

Ingrediënten

  • 750 g diepvries kersen + 4 kersen voor decoratie
  • 145 g suiker
  • 175 ml water
  • 1 tl citroensap
  • 3 el maïzena
  • 2 tl water
  • 1 ½ tl vanille extract

Voor de cake

  • 150 g boter
  • 175 g suiker
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g bloem
  • 100 g cacao
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 130 ml karnemelk

Voor de icing

  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje klop fix

Voor de decoratie

  • 100 g pure chocolade
  • 30 g pure chocolade

Bakvorm/springvorm 20 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier
  3. Verwarm in een ruime pan de kersen, water, suiker, en de citroensap en laat dit 10 minuten koken.
  4. Giet 90 ml van het kersenvocht in een glazen potje of kommetje om hiermee de cake lagen te besmeren.
  5. Meng de Maizena en 2 tl water en giet dit bij de kersen en roer het goed door. Laat dit nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en meng de vanille extract erbij en laat dit goed afkoelen. Zet de kersen in de koelkast om verder af te koelen.
  6. Klop in een ruime schone kom de boter en suiker zacht en romig. Voeg de eieren er een voor een bij en dan de vanille.
  7. Giet in een zeef de bloem samen met de cacao, bakpoeder en de baksoda en zeef dit boven de kom met het eimengsel. Klop dit nog kort door totdat alles goed gemengd is.
  8. Giet het beslag in de vorm, strijk het glad en zet de vorm in de oven. Bak de cake 45 minuten. Check tussen door met een saté prikker of de cake gaar is.
  9. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm verwijdert.
  10. Verwijder de vorm en keer de cake ondersteboven en verwijder het bakpapier en laat het nog goed afkoelen.
  11. Snijd de cake in 3 gelijke delen en indien nodig laat ze nog afkoelen.
  12. Klop de slagroom in een schone kom met de vanille suiker en de klop fix.
  13. Leg de eerste cake op een schaal en besmeer deze met het kersen water. Smeer de slagroom bovenop en dan het kersenmengsel.
  14. Doe dit met de overgebleven cakes en eindig met de slagroom. Smeer de slagroom ook aan de zijkanten van de taart.
  15. Rasp een blok chocolade met behulp van een aardappels dunschiller.
  16. Druk de chocolade schaafsel tegen de randen van de taart en aan de bovenkant.
  17. Spuit 4 toefjes slagroom en leg daarop een kers.
  18. Zet de taart 1 uur of langer in de koelkast om op te stijven.
  19. Was 4 blaadjes naar keuze uit je eigen tuin en droog ze goed af.
  20. Breek de chocolade in stukjes en zet deze in een kommetje in de magnetron voor 1 minuut en roer het daarna goed door.
  21. Smeer met een kwast de gesmolten chocolade over de blaadjes aan een kant en zet ze voor 5 minuten in de vriezer.
  22. Verwijder het blad van de chocolade voorzichtig af met het puntje van een mes en decoreer ze op je taart.

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten