Bloemkool curry

Bloemkool curry een heerlijk indiaans gerecht. Dient zich als bijgerecht of hoofdgerecht te serveren. Ook lekker als je een dag geen vlees op tafel wil zetten. Serveer het met rijst en een salade en je hebt een heerlijke maaltijd. Of serveer het met één van mijn curry’s op de blog.

 

Ingrediënten

  • 450 g bloemkool (vers of diepvries)
  • ½ venkelzaad
  • 4 kruidnagel
  • 3 kardemom peulen
  • Stukje kaneel stokje
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • ½ el gember geraspt
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 tl geram masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 el curry blad (optioneel)
  • 2 sjalotje geknipperd
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • 200 ml water
  • 3 el kokosmelk

 

Bereiding

  1. Giet olie in een pan, voeg hierbij de venkelzaad, kardemom, kaneel, kruidnagel en de sjalotje en laat dit 5 minuten koken.
  2. Voeg de curry blad, zout, chilipoeder, kurkuma, koriander, masala, gember en knoflook.
  3. Voeg de tomaten en water erbij en laat dit goed inkoken totdat de tomaten zacht zijn.
  4. Kook of stoom de bloemkool beetgaar en giet deze bij de tomaten in de pan en laat dit nog 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  5. Serveer de bloemkool curry met basmati rijst

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten