Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus, een simpel maar zo lekker bijgerecht is deze cheesy en creamy. Een bijgerecht die ideaal is voor een doordeweekse dag. En met de feestdagen op komst is dit een zeker topper waar je je hele familie van zal smullen.

 

Ingrediënten

  • 800 g bloemkool
  • 40 g boter
  • 1 kleine sjalotje of uitje fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 40 g bloem
  • 350 ml melk
  • 35 Grana Padano geraspt (of andere kaas naar eigen smaak)
  • ½ tl mosterd
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak
  • 1 ½ el bieslook of peterselie gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Was de bloemkool en stoom of kook het in ruim water totdat het net zacht wordt en giet het af.
  3. Voor de saus smelt de boter in een sauspan en bak het sjalotje glazig aan.
  4. Voeg de bloem en laat dit nog koken op laag vuur zodat de bloem niet verbrand.
  5. Giet de melk erbij en blijf goed roeren met een garde totdat de saus gebonden is en geen klontjes meer zijn.
  6. Roer de mosterd erbij en de kaas.
  7. Maak de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Verdeel de bloemkool in een ovenschaal en giet de helft van de saus, meng het voorzichtig en giet het resterende saus over de bloemkool strooi eventueel nog wat kaas over en zet de schaal in de oven en bak het 30 minuten.
  9. Als je geen bruine korst wil, wikkelde schaal dan in aluminiumfolie.

Serveer bijvoorbeeld met bijvoorbeeld een biefstuk, pepersaus en gebakken krieltjes

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten