Deze Bosbessen citroen rolls met een zoete topping van roomkaas zijn zacht en vol smaak en super makkelijk te maken. Een perfect ochtend traktatie of als tussendoortje.
Ingrediënten
- 100 ml melk lauwwarm
- 1 el gist
- ½ tl suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 35 g boter gesmolten
- 40 g suiker
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g bloem
- Snufje zout
Voor de vulling
- 50 g suiker
- Rasp van 2 citroenen
- 280 g bosbessen vers of diepvries
Voor de topping
- 90 g boter kamer temperatuur
- 70 roomkaas kamer temperatuur
- 50 g poedersuiker
- 3 el melk
- 1 tl citroensap
Bereiding
- Meng in een kleine kom de melk, ½ tl suiker en de gist en laat dit 10 minuten staan.
- Giet het gistmengsel de suiker, zonnebloemolie, boter, ei en de vanille en roer met een garde goed door elkaar.
- Meng de bakpoeder en het zout bij de bloem en schep dit bij het natte mengsel, gebruik hiervoor een spatel. Je kunt hiervoor ook een mixer
- Dek de kom af met plastic folie en zet het deeg op een warme plek en laat 1 ½ uur rijzen.
- Meng ondertussen de basterdsuiker en het citroenrasp.
- Strooi 1 el bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant en smeer de boter erop.
- Meng in een aparte kom de suiker, citroenrasp en de bosbessen.
- Verdeel de bosbessen over het deeg en rol het deeg strak op en snijdt het in 7 stukken.
- Vet een ronde bakvorm en zet ze recht op naast elkaar, maar laat er wel wat ruimte tussen zitten. Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 170ºC.
- Bak ze 15/20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn aan de bovenkant.
- Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
- Voor de topping mix met een handmixer de boter, roomkaas, poedersuiker, melk en de citroensap en smeer dit over de rolls.

