Bosbessen citroen rolls

Deze Bosbessen citroen rolls met een zoete topping van roomkaas zijn zacht en vol smaak en super makkelijk te maken. Een perfect ochtend traktatie of als tussendoortje.

 

Ingrediënten

  • 100 ml melk lauwwarm
  • 1 el gist
  • ½ tl suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 35 g boter gesmolten
  • 40 g suiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g bloem
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 50 g suiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 280 g bosbessen vers of diepvries

Voor de topping

  • 90 g boter kamer temperatuur
  • 70 roomkaas kamer temperatuur
  • 50 g poedersuiker
  • 3 el melk
  • 1 tl citroensap

Bereiding

  1. Meng in een kleine kom de melk, ½ tl suiker en de gist en laat dit 10 minuten staan.
  2. Giet het gistmengsel de suiker, zonnebloemolie, boter, ei en de vanille en roer met een garde goed door elkaar.
  3. Meng de bakpoeder en het zout bij de bloem en schep dit bij het natte mengsel, gebruik hiervoor een spatel. Je kunt hiervoor ook een mixer
  4. Dek de kom af met plastic folie en zet het deeg op een warme plek en laat 1 ½ uur rijzen.
  5. Meng ondertussen de basterdsuiker en het citroenrasp.
  6. Strooi 1 el bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant en smeer de boter erop.
  7. Meng in een aparte kom de suiker, citroenrasp en de bosbessen.
  8. Verdeel de bosbessen over het deeg en rol het deeg strak op en snijdt het in 7 stukken.
  9. Vet een ronde bakvorm en zet ze recht op naast elkaar, maar laat er wel wat ruimte tussen zitten. Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen.
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 170ºC.
  11. Bak ze 15/20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn aan de bovenkant.
  12. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  13. Voor de topping mix met een handmixer de boter, roomkaas, poedersuiker, melk en de citroensap en smeer dit over de rolls.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten