Bosbessen muffins

Als het seizoen van de bosbessen in aantocht is dan zou ik je zeker aanraden om deze muffins te gaan maken. Bosbessen uit de diepvries kan natuurlijk ook. Ook heerlijk om mee te ontbijten.

 

Ingrediënten

  • 230 g bloem
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g basterdsuiker
  • snufje zout
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 g gesmolten boter
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g blauwe bessen (vers of diepvries) 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven op 180ºC 
  2. Zeef de bloem in een kom met het bakpoeder en het zout. Voeg de suiker en de gemalen amandelen bij de bloem.
  3. Doe in een maatbeker de melk, eieren, gesmolten boter en de vanille en meng dit goed door elkaar met een garde.
  4. Schenk het melk eimengsel bij de bloem en meng dit met de garde rustig door elkaar.
  5. Doe de bosbessen erbij en meng rustig met een spatel zodat de bessen niet kapot gaan.
  6. Leg de vormpjes in de muffinplaat.
  7. Verdeel het beslag in de vormpjes en bak ze ongeveer 20 á 25 minuten. Prik tussendoor in de muffins met een saté prikker om te checken of ze gaar zijn.   
  8. Laat ze 10 minuten afkoelen op een rooster. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten