Bosbessen strudel

Bosbessen in een krokante omhulsel van filodeeg. Heerlijk en snel op tafel te zetten. Als je niet het grote filodeeg kan vinden, dan zou je ook 2 kleiner pakken kunnen gebruiken en daar de vulling over verdelen.  

Ingrediënten  

  • 1 pak filodeeg (Tante Fanny 40 x 60 cm 500 g) 
  • 80 g boter gesmolten 
  • 530 g bosbessen 
  • 3 el maïzena 
  • 50 g basterd suiker 
  • 3 el citroenrasp  
  • 4 el citroensap 
  • 50 ml water 
  • 30 g boter 
  • Extra basterdsuiker om te bestrooien 

 Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng in een kleine pan 260 g bosbessen met de suiker, maïzena, citroenrasp, citroensap, water en 30 g boter en meng door elkaar, laat dit op middelhoog vuur koken voor ongeveer 25 minuten of totdat de bosbessen zacht worden. Voeg dan de overige bosbessen erbij en laat dit nog 1 minuut koken. 
  3. Laat de bosbessen afkoelen. 
  4. Leg een vel filodeeg op het aanrecht en besmeer het met de boter, strooi er suiker over en leg er weer een vel filodeeg bovenop bestrooid met suiker. Herhaal dit nog 4 keer totdat je totaal 6 vellen filodeeg op elkaar hebt. 
  5. Schep het bosbessenmengsel op het filodeeg, laat aan beide zijkanten het filodeeg vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg op. 
  6. Leg de strudel in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Smeer de boter over de strudel en strooi er nog wat suiker bovenop. 
  7. Bak de strudel 35 minuten of totdat de strudel goudbruin wordt. 
  8. Laat de strudel iets afkoelen voordat je het aansnijdt. 
  9. Serveer met een bolletje vanille ijs.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten