Bosbessen yoghurt cake

Deze heerlijke bosbessen yoghurt cake is zo zacht en vol smaak met bosbessen die ook nog eens makkelijk te verkrijgen zijn. Een cake die makkelijk te maken is en niet kan mislukken. Ook lekker om ook mee te ontbijten.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 195 g suiker basterdsuiker
  • 260 g Griekse yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 ½ tl vanille extract
  • Snufje zout
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Citroenrasp en sap van 1 citroen
  • ½ el maïzena
  • 500 g bosbessen

Ronde bakvorm 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Mix de eieren met de suiker romig en voeg daarbij de yoghurt, olie, vanille extract, citroenrasp en sap en mix verder door.
  4. Zeef boven het eierenbeslag de bloem, maïzena met de bakpoeder en een snufje zout en mix het weer kort door.
  5. Meng in een kom de bosbessen met 1 el citroensap.
  6. Giet de helft van het beslag in de vorm, en verdeel de bosbessen bovenop.
  7. Giet het resterende beslag bovenop de bosbessen en verdeel de rest van de bosbessen bovenop.
  8. Zet de vorm in de oven en bak het 60 minuten.
  9. Prik tussendoor met een saté prikker of de cake niet meer nat is.
  10. Haal de cake uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.
  11. Serveer met poedersuiker bovenop.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten