Bramen citroen rolcake

De volle smaak van de bramen en de frisse smaak van de citroen maken dit een top combinatie. Nou moet ik zeggen dat citroen zich goed leent in vele desserts en er weinig mis kan gaan. Mocht je in a last minute de cake willen maken maar je hebt geen bramen in huis, gebruik dan fruit die je in huis al hebt. Of ga snel de bramen halen en maak dit heerlijke bramen citroen rolcake.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 90 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Voor de vulling
  • 300 ml slagroom
  • 55 g poedersuiker
  • 80 g roomkaas kamertempratuur
  • 1 tl citroensap
  • 200 g verse bramen

bakvorm/plaat 38×26

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  3. Mix de eieren met de suiker en vanille suiker luchtig.
  4. Zeef de bloem met de, bakpoeder bovenop de kom met de eieren en spatel het voorzichtig door.
  5. Giet het beslag in de ovenplaat bekleed met bakpapier en zet het in de oven voor 15/20 minuten.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en keer het om op een theedoek. Verwijder de bakpapier.
  7. Rol het bisque met de theedoek op en laat dit goed afkoelen.
  8. Klop in een kop de roomkaas met poedersuiker, citroenrasp en sap.
  9. In de andere kom klop de slagroom stijf.
  10. Meng de slagroom bij de roomkaas met een spatel.
  11. Snijdt de bramen doormidden en meng dit voorzichtig bij roomvulling
  12. Rol het bisque weer open en verdeel de roomvulling tot bijna aan de rand.
  13. Rol het weer op.
  14. Vul de spuitzak met het overig slagroom en spuit er toefjes op. Leg op elke toefje een braam en een dun gesneden halve citroen.
  15. Zet de cake roll in de koelkast zodat het goed kan opstijven.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment