Briwats

Deze driehoekjes in een vulling van o.a gemalen amandelen en rozenwater, gedrenkt in honing, zijn te lekker. Dit is een erg lekkernij uit de Marokkaanse keuken. Als je ze maakt zorg dan dat je ze bewaard in een goed af te sluiten bak.

 

Ingrediënten

  • 300 g amandelen zonder vel
  • 125 g poedersuiker
  • 100 g roomboter gesmolten
  • 1 el kaneel
  • 2 el oranjebloesem water
  • 1 pak filodeeg
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • Pot honing
  • 1 el bloem
  • 1 tl water  

Bereiding 

  1. Maal de amandelen fijn en zet dit over in een kom. Voeg hierbij de suiker, kaneel, oranjebloesemwater en boter en kneedt dit goed door elkaar met je handen.
  2. Maak er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot en zet het dit in de koelkast
  3. Meng in een kleine kommetje water met de bloem en roer dit mengsel goed door. Hiermee plak je de randen van het filodeeg dicht.
  4. Snijdt het filodeeg in repen tot een rechthoek van 5,5 cm.
  5. Leg in de uiteinde van de filodeeg een bolletje van het amandel en druk het iets plat. Rol het op tot een driehoek.
  6. Smeer het uiteinde van de filodeeg met het bloemmengsel en vouw het dicht.
  7. Verwarm op laag vuur de honing in een pan.
  8. Bak de briwats in de olie goudbruin en laat ze kort uitlekken. Zet ze over in de pan met honing en keer ze een paar keer om.
  9. Laat het overtollige honing uitlekken op een rooster.
  10. Besprenkel ze met sesamzaadjes. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten