Broodje kip met zuur

Heb je zin in een broodje kip, nou dan heb ik hem voor je, heel smaakvol door de specerijen, en de chili geeft hem net meer pit. Maak hem zo heet of niet wat past wat jij aan kan. De zoet zure komkommer is een musthave, dat maakt het broodje helemaal in balans en compleet.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 30 g kouseband (optioneel)
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl Surinaamse masala
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • 1 ½  el neutrale yoghurt
  • 1 ½ el citroensap
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 ciabatta broodjes

Zoet zure komkommer

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en doe dit in een kom.
  2. Voeg bij de kip de kerrie, masala, kurkuma en chilipoeder, de yoghurt en de citroensap en meng het goed door.
  3. Zet de kom afgedekt met plastic folie in de koelkast voor ongeveer 30 minuten of langer.
  4. Verwarm een pan met 2 el olie en bak de kip aan met de kouseband.
  5. Verwarm de ciabatta broodjes in de oven en bak ze zoals de verpakking aangeeft.
  6. Snijd de boordjes half dwars en schep daarin de kip en daarop de zoet zure komkommer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment