Brownie koekjes

Als je van brownies houdt dan ga je deze brownie koekjes ook zeker lekker vinden. Ze zijn niet moeilijk te maken en zo klaar. Het enige nadeel is dat je er niet van kan afblijven. Een ware traktatie dus!

 

Ingrediënten

  • 140 g boter
  • 70 g pure chocolade
  • 2 el cacao poeder
  • 130 g licht bruine suiker
  • 2 eieren (M)
  • 2 tl vanille extract
  • 190 g bloem
  • 1 ½ el maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 190 g chocolate chips
  • Extra chocolate chips

 

Bereiding

  1. Smelt de boter en de chocolade in de magnetron
  2. Voeg de suiker en de cacao, erbij en roer het door en laat dit afkoelen.
  3. Voeg het ei, eidooier en de vanille extract en roer het door en zet dit aan de kant
  4. In een andere kom meng de bloem, maïzena, en bakpoeder.
  5. Schep de bloem door het chocolademengsel en roer voorzichtig door.
  6. Roer de chocolate chips erdoor.
  7. Bedek de kom met plasticfolie en zet het in de koelkast voor 30 minuten
  8. Verwarm de oven voor op 175 ºC
  9. Leg bakpapier op een bakplaat.
  10. Maak kleine balletjes van het deeg van 50 g en leg deze op de bakplaat, laat wel voldoende ruimte tussen zitten, druk ze iets aan en druk er enkele chocolate chips op.
  11. Bak de koekjes 8/9 minuten en haal ze uit de oven. Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en zet ze dan over op een rooster.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten