Brownie met chocolade brokjes

Een makkelijke, lekker, smeuïg brownie, dat is dit recept. Dus geen brownies meer uit de supermark. Voor elk gelegenheid zijn ze te serveren of gewoon lekker voor jezelf, en de rest kan je in de vriezer bewaren.

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 160 g suiker
  • 80 g bloem
  • 70 g cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 g chocolade
  • 190 g boter
  • 180 g pure chocolade brokjes voor de topping

Bakvorm 27,5 x 17,5 cm

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
  3. Mix met een garde in een kom de eieren met de suiker.
  4. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en het zout en meng dit verder met een spatel.
  5. Voeg de chocolade en de boter bij het bloemmengsel en roer dit goed door.
  6. Giet het beslag in een vorm en verdeel de brokjes chocolade over het beslag
  7. Bak dit 20 minuten.
  8. Laat het afkoelen voor 10 minuten en zet het in de koelkast totdat helemaal is afgekoeld
  9. Snijdt de brownie in kleine stukken.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten