Bruschetta

Het warme weer is in aantocht en daar ben ik zo blij mee. Bruschetta geeft mij dan ook altijd het gevoel van zomer, lekker buiten eten en tot laat genieten van de zon. Ik serveer de bruschetta het liefst altijd als bijgerecht maar het doet het ook goed als lunch of bij de borrel. Als ik de tijd heb dan maak ik het, het liefst met eigen vers gebakken brood of ciabatta en anders kan je natuurlijk de ciabatta uit de supermarkt gebruiken.

 

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • Halve kleine rode ui
  • 13/14 blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl balsamico
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sneetjes brood of ciabatta

 

Bereiding

  1. Verwarm in een sauspan de olie met de knoflook op laag vuur tot dat de knoflook bruin begint te worden.
  2. Snijdt de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijdt ze dan in kleine blokjes en doe ze in een kleine kom.
  3. Snijd de ui ook in kleine blokjes en voeg deze bij de tomaten.
  4. Verzamel de basilicum blaadjes bij elkaar en snijdt er sliertjes van en voeg ze bij de tomaten.
  5. Meng de olie, balsamico, zout en peper naar smaak en meng het goed door. Zet dit aan de kant.
  6. Snijdt het brood of ciabatta en besmeer ze met de olie met knoflook licht aan en leg ze op de grillpan tot ze de grillstrepen hebben.
  7. Haal het brood van de grillpan en leg ze op een schaal en vul de broodjes met de tomatenmengsel.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten