Burgerbroodjes

Een burgerbroodje maken is niet moeilijk, maar vergt wel wat tijd om het deeg te laten rusten. Echt voor om in het weekend te gaan maken.

 

Ingrediënten

  • 3 tl gist
  • 250 ml warm water
  • 1 ½ el suiker
  • 1 ei
  • 450 g bloem
  • 1 tl zout
  • 25 g zachte boter
  • 1 ei om te besmeren
  • 2 el melk

 

Bereiding

  1. Doe in de kom van de mixer het water, suiker en het gist en roer dit goed door elkaar en laat 5 minuten staan
  2. Voeg nu het ei, de bloem met het zout en de boter bij elkaar en zet de mixer aan. Laat dit 10 minuten kneden.
  3. Vet een kom in met olie en leg het deeg hierin. Bedek de kom met plastic folie en zet het op een warme plek. Laat het deeg 1 á 2 uur rijzen of totdat het verdubbelt is.
  4. Leg bakpapier op een ovenschaal.
  5. Rol balletjes van 105 gram, druk ze iets plat en leg ze op de ovenschaal. Leg er een theedoek over het deeg en laat ze 1 uur rusten op een warme plek.
  6. Verwarm de oven voor op 230ºC.
  7. Klop het ei met de melk los en besmeer de bolletjes voorzichtig. Strooi er de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes 10 á 12 minuten goudbruin.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de broodjes afkoelen.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Eén reactie

  1. Pingback: Kipburger - TastyRecipes