Een burgerbroodje maken is niet moeilijk, maar vergt wel wat tijd om het deeg te laten rusten. Echt voor om in het weekend te gaan maken.
Ingrediënten
- 3 tl gist
- 250 ml warm water
- 1 ½ el suiker
- 1 ei
- 450 g bloem
- 1 tl zout
- 25 g zachte boter
- 1 ei om te besmeren
- 2 el melk
Bereiding
- Doe in de kom van de mixer het water, suiker en het gist en roer dit goed door elkaar en laat 5 minuten staan
- Voeg nu het ei, de bloem met het zout en de boter bij elkaar en zet de mixer aan. Laat dit 10 minuten kneden.
- Vet een kom in met olie en leg het deeg hierin. Bedek de kom met plastic folie en zet het op een warme plek. Laat het deeg 1 á 2 uur rijzen of totdat het verdubbelt is.
- Leg bakpapier op een ovenschaal.
- Rol balletjes van 105 gram, druk ze iets plat en leg ze op de ovenschaal. Leg er een theedoek over het deeg en laat ze 1 uur rusten op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 230ºC.
- Klop het ei met de melk los en besmeer de bolletjes voorzichtig. Strooi er de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes 10 á 12 minuten goudbruin.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de broodjes afkoelen.


Pingback: Kipburger - TastyRecipes