Butter chicken

Heerlijk, romig en vol van smaak dat is dit gerecht. Een favoriet van mij. Als je butter chicken nog niet eerder hebt geproefd, dan raad ik je dit recept zeker aan om eens te proberen.

 

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen in blokjes gesneden
  • 125 ml yoghurt (bijv. roeryoghurt)
  • 1 tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • 10 g verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zonnebloemolie 
  • 50 g boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 8 g verse gember geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 groene chilipeper
  • 4 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 1 tl zout
  • 1 el chilipoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 30 g boter
  • 2 el gedroogde fenegriek (bij de Aziatische winkel te verkrijgen)
  • 1 tl honing
  • 3 el room
  • 3 el verse koriander 

Bereiding 

  1. Meng de kip in een kom met de yoghurt, zout, kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, zwarte peper, gember, knoflook, citroensap en de zonnebloemolie en marineer dit goed door elkaar.
  2. Voeg 3 el boter in de pan en bak de kip aan alle kanten aan en zet de kip aan de kant.
  3. In hetzelfde pan doe 3 el boter, voeg daarbij de gesnipperde uien en bak deze 3 minuten aan. Voeg de tomaten, groene chilipeper en de cashewnoten laat dit koken met het deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg 200 ml water erbij laat het nog 25 minuten koken.
  5. Pureer de saus glad in een blender.
  6. Voeg in dezelfde pan 4 el zonnebloemolie, 30 g boter en de gepureerde tomatenmengsel, zout en honing en laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg dan de kip erbij met de fenegriek, room en de verse koriander en laat dit nog 3 minuten koken.
  7. Serveer met basmatirijst  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten