Caesar salade

Caesar salade een welbekende salade die ook in menig restaurant te vinden is. Maar je kunt hem ook gewoon thuis maken als je er zin in hebt.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 ½ el verse peterselie
  • 1 tl citroenrasp
  • snufje peper 
  • zout
  • 2 roma sla
  • 2 eieren geklutst
  • 200 g sherrytomaten 
  • ½ ciabatta 
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el olijfolie
  • extra parmezaanse kaas (optioneel)
  • 2 eieren gekookt (optioneel)  

Voor de dressing 

  • 2 el mayonaise
  • 2 ansjovis
  • ½ el mosterd
  • ½ worcestershire sauce
  • 3 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt  

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Snijdt de ciabatta in blokjes. Doe dit in een ovenschaal en voeg de knoflook en olijfolie toe en zet het in de oven voor ongeveer 10 minuten of totdat de croutons goudbruin zijn. Je kunt de croutons ook in een koekenpan bakken.
  3. Bereidt de dressing, doe de mayonaise, ansjovis, mosterd, worcestershire sauce, parmezaanse kaas, knoflook in een kom en blend dit smeuïg en romig.
  4. Plet de kipfilet iets plat met bijvoorbeeld de achterkant van de koekenpan. 
  5. Strooi zout en peper over de kipfilet.
  6. Doe in een schaal de eieren en in een andere schaal de panko, citroenrasp en de peterselie. Wentel de kipfilet eerst door eieren en dan door de panko mengsel.
  7. Verwarm een koekenpan met een scheut olie. Bak de kipfilet 2 minuten aan beiden kanten goudbruin aan.
  8. Kook de eieren 5 minuten in water.
  9. Verdeel de sla, tomaten, uitje op een bord en meng naar smaak een hoeveelheid van de dressing. Hussel de salade door elkaar. Voeg dan de croutons en de Parmezaanse kaas toe. 
  10. Snijdt de kipfilet in repen en verdeel dit op het bord bovenop de salade samen met de eieren. 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten