Cannelloni met ricotta en spinazie

Deze heerlijke en makkelijke te maken cannelloni met ricotta en spinazie zijn zeker de moeite waard om ze te gaan maken. Door lasagne bladen te gebruiken rol je zo op en kunnen ze snel in de oven.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 200 g spinazie vers of diepvries
  • 1 pak verse lasagne bladen (Albert Heijn)
  • 250 g ricotta
  • 45 g + extra Grana Padano geraspt
  • 1 ei
  • Snufje nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • Snufje peper
  • 2 el peterselie gehakt

 

Voor de tomatensaus

  • 5 el olijfolie
  • 1 ui 100 g gehakt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomaat
  • ½ tl zout of naar eigen smaak
  • Snufje peper
  • 6/7 blaadjes basilicum
  • 200 ml water

Bereiding

  1. Bak de uien in olijfolie totdat ze glazig zijn dan de knoflook erbij en de tomaten saus, zout, basilicum en het water. Laat dit ongeveer 45 minuten koken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C
  3. Bak de spinazie kort aan, knijp de spinazie zodat alle vocht eruit komt.
  4. Meng in een kom de ricotta, ei, spinazie, Grana Padano, nootmuskaat en het zout en meng dit met een spatel goed door.
  5. Knip de lasagne bladen in 6 stukken.
  6. Vul de elke lasagne blad met 2 volle eetlepel van het kaas mengsel en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal naast elkaar.
  7. Verdeel de tomatensaus over de cannelloni, giet 200 ml water aan de zijkant van de ovenschaal.
  8. Strooi de kaas erover en bedek de schaal met aluminiumfolie.
  9. Zet het in de oven op 200°C voor ongeveer 45/50 minuten.
  10. Strooi de peterselie erover en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten