Carpaccio

Een populair gerecht die als voorgerecht gegeten kan worden maar ook als lunch. En absoluut niet moeilijk te maken is.

 

Ingrediënten

  • 190 g runderhaas
  • 1 pak rucola
  • Blok Parmezaanse kaas
  • 25 g pijnboompitten
  • Pesto  (hoeveelheid naar smaak)
  • Gedroogde tomaten (optioneel)

Voor het citroensausje

  • 3 el mayonaise
  • ½ tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • ¼ tl worctershire sauce
  • Snufje witte peper
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Zet de runderhaas in de vriezer totdat het vlees iets is bevroren.
  2. Bereid het citroensausje; meng de mayonaise, citroensap, worctershire sauce, peper en zout roer goed door.
  3. Snijd het ossenvlees in dunne plakken.
  4. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad, leg er een stukje vlees op en dan weer plasticfolie en sla met een vleeshamer of een koekenpan het vlees plat totdat het flinterdun wordt. Herhaal dit 9 keer.
  5. Verdeel het vlees rondom op het bord.
  6. Leg een handvol rucola bovenop het vlees in het midden van het bord.
  7. Drapeer kleine hoeveelheid pesto over het vlees.
  8. Doe dit hetzelfde met het citroensausje.
  9. Rooster de pijnboompitten en verdeel deze ook rondom het vlees en over de rucola.
  10. Snijd met een dunschiller reepjes Parmezaanse kaas en verdeel dit over het bord.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten