Champignon paddenstoelensoep

In een handomdraai maak je dit heerlijke champignon padenstoelen soepje. Perfect voor de koude winterdagen, stokbroodje erbij en geniet. Dus weg met blikken champignon soep  en ga voor vers.

 

Ingrediënten

  • 3 olijfolie
  • 2 Sjalotjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 4/5 takjes tijm
  • 600 g champignons in plakjes
  • 3 el bloem
  • 1 liter heet water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • 3 el room

Bereiding

  1. Verwarm een diepe pan met olie en bak de sjalotjes glazig aan.
  2. Voeg de knoflook erbij en de champignons bak het 3/4 minuten aan.
  3. Voeg de bloem toe en bak dit nog 1 minuut aan.
  4. Giet het heet water en verkruimel de bouillonblokjes erbij.
  5. Voeg de tijm erbij en maak het op smaak met peper en zout, laat dit 10 minuten koken met de deksel op de pan
  6. Voeg als laatste de room toe.
  7. Serveer met stokbrood.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten