Een heel lekkere combinatie van brownie en cheesecake die heel goed samen gaan. Geniet ervan!
Ingrediënten
Voor de browning
- 250 g boter
- 210 g pure chocolade
- 3 eieren
- 180 g basterd suiker
- 60 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- 50 g cacao
- Snufje zout
- 400 g roomkaas
- 250 g ricotta
- 125 g suiker
- 1 tl maïzena
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren (medium)
- 160 ml slagroom
Voor de ganache
- 200 g pure chocolade
- 170 ml slagroom
Voor de versiering
- 150 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker
Springvorm 24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Breek 300 g pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laag water op laag vuur. Laat de chocolade, onder af en toe doorroeren, smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
- Klop de eieren los in een kom met basterdsuiker en de vanille extract. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade met boter toe en roer het door met een spatel totdat de ingrediënten gemengd zijn.
- Zeef het bloem met de cacao en bakpoeder boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Roer het mengsel goed door met een spatel.
- Stort het beslag vervolgens in een ingevet en met bakpapier bekleed bakvorm.
- Plaats de bakvorm in de oven voor 25 minuten.
- Laat de brownie 10 minute afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- Mix de roomkaas en ricotta zacht in een ruime kom.
- Voeg de suiker bij en mix verder door. Dan de vanille extract en de maïzena en blijf kort door mixen.
- Voeg nu de eieren één voor één en blijf mixen.
- Giet de slagroom bij het roomkaas mengsel en mix verder door totdat alles goed is gemengd.
- Giet het beslag bovenop de brownie en bak het 50 a 55 minuten.
- Zet de oven ui met de deur op een keer laat de bakvorm in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat het op een rooster verder afkoelen. Zet de taart in de koelkast en laat het verder afkoelen.
- Voor het ganache; verwarm de slagroom in een pannetje, haal de slagroom van het vuur en breek de chocolade in kleine stukjes bij de slagroom.
- Giet de ganache over de cheesecake en verdeel het
- Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 25 minuten.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en vul een spuitzak.
- Spuit rondom de taart toefjes slagroom.

