Cheesecake roll met speculoos en karamel

Cheesecake in een vorm van een cake rol klinkt lekker toch! En dat is deze heerlijke cheesecake roll met speculoos en karamel zeker en om het nog lekkerder te maken de quilty  pleasure van velen, een drizzle van karamelsaus over de cake. En door de toevoeging van het anijszaad en kaneel aan de biscuit krijg je een heerlijk geurende cake. Je zal hiermee zeker je gasten en jezelf heel blij mee maken.

 

Ingrediënten

  • 6 eieren (M)
  • 90 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 120 g bloem
  • 1 el maïzena
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1/8 tl anijspoeder
  • 1/8 tl kaneelpoeder

Voor de karamel

  • 50 ml water
  • 120 g suiker
  • 50 g boter
  • 100 ml slagroom

Voor de vulling

  • 300 g roomkaas kamertemperatuur
  • 3 el poedersuiker
  • 100 ml slagroom
  • 90 g speucloos koekjes + extra voor garnering
  • Karamelsaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier
  3. Mix de eieren met de suiker en vanille suiker luchtig.
  4. Zeef de bloem met de maïzena, bakpoeder, anijszaad en kaneel bovenop de kom met de eieren en spatel het voorzichtig door.
  5. Giet het beslag in de ovenplaat en zet het in de oven voor 15/20 minuten.
  6. Voor de karamel verwarm de suiker en het water in een sauspan en laat dit op middelhoog vuur koken tot het licht goudbruin wordt. Belangrijk is dat je niet moet roeren.
  7. Zet het vuur uit en voeg de slagroom scheut voor scheut in de pan en roer het goed door. Voeg daarna de boter en roer dit ook goed door. Laat de karamel goed afkoelen.
  8. Stort de biscuit op een theedoek verwijder en het bakpapier en rol het op.
  9. Mix de roomkaas met de suiker romig. Voeg de slagroom erbij en klop dit nog kort door.
  10. Giet driekwart van de karamelsaus erbij en mix het nog door tot alles goed gemengd is.
  11. Rol de biscuit uit en smeer ongeveer 285 gram van het roommengsel op de cake. Verkruimel de koekjes met je handen en verdeel dit bovenop de roomkaas mengsel en rol hem weer op en zet de rol 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  12. Zet het overige roomkaas mengsel in een spuitzak.
  13. Haal de cake uit de koelkast en snijd de uiteinde van de cake eraf.
  14. Spuit op de bovenkant van de cake toefjes en garnering met stukjes van de speculoos.
  15. Besprenkel de cake met de karamelsaus en zet het in de koelkast om verder op te stijven.
  16. Serveer met eventueel extra karamelsaus.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten