Cherry Pie

Van sommige baksels moet je de naam er niet van willen veranderen, het klinkt zoveel mooier in het Engels en dit is een van. Het leukste aan pies is dat je veel keuze hebt om te variëren met fruit. En deze heerlijke cherry pie die bekend is in America is zo simpel te maken. De combinatie van de heerlijke zoete kersen en de flaky crust, is echt de moeite waard om het te gaan maken. Serveer het met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs en je hebt een heerlijke nagerecht.

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 420 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 el suiker
  • 250 g boter
  • 4 el koud water
  • 1 ei om te besmeren
  • 1 ½ el melk

Voor de vulling

  • 640 g kersen (diepvries of vers)
  • 60 g suiker
  • 2 el maïzena
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl amandel extract
  • 1 el citroensap

Bakvorm 20 cm

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de bloem, zout, suiker, boter en het water en kneed het met je handen tot een samenhangende deeg. Maak er een bal van en druk het deeg iets plat. Wikkel het in plasticfolie en zet het in de koelkast voor 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC
  3. Meng voor de vulling in een kom de kersen, suiker, maïzena, vanille extract, amandel extract en de citroensap en meng dit goed door elkaar.
  4. Rol het deeg uit.
  5. Leg het deeg in de bakvorm en knip met een schaar het overige deeg af.
  6. Verdeel de kersen in de vorm
  7. Rol het tweede deeg uit en snijdt er lange linten van, leg de langste lint in het midden en dan de zijkanten.
  8. Met het deeg dat je over hebt, kan je een vlecht maken en die rondom de vorm leggen. Dit is optioneel.
  9. Kluts een ei met de melk en besmeer de bovenkant met hiermee.
  10. Zet de vorm in de oven en bak de pie 50 minuten.
  11. Laat de pie goed afkoelen voor het aansnijden.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten