Chicken kathi roll

Chicken Kathi roll is een absolute Street food gerecht die je veel ziet in India. Een heerlijke kruidige wrap vol smaak. Lekker maar ook leuk om in het weekend te gaan maken.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet in blokjes
  • 1 ui in reepjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 2 teen knoflook geraspt
  • 1 el gember geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl geram masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 3 eieren

Garnering

  • 1 tomaat in schijfjes
  • 1 rode ui in dunne reepjes gesneden
  • Hot en sweet chili sauce
  • verse koriander

Voor het deeg

  • 260 bloem
  • ½ tl zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 180 ml lauwwarm water

Bereiding

  1. Meng de bloem, zout en olie en meng met je handen door elkaar.
  2. Giet langzaam het water erbij en kneed het door tot een bol.
  3. Dek het deeg met een theedoek en zet het aan de kant.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de uien glazig aan.
  5. Voeg hierbij de knoflook en gember en bak dit kort aan.
  6. Voeg de kurkuma, geram masala, chilipoeder, zout en peper en laat de kruiden kort aanbakken.
  7. Voeg de tomaat en roer goed door en laat koken totdat de tomaat is ingekookt.
  8. Schep de paprika en de kip in de pan en laat dit 10 minuten koken.
  9. Verdeel het deeg in drie gelijke stukken.
  10. Rol een bol deeg uit tot een dunne ronde cirkel van 23 cm.
  11. Verwarm een koekenpan met 1 theelepel zonnebloemolie en leg het deeg in de pan.
  12. Giet 1 theelepel olie aan de bovenkant van het deeg en keer het deeg om als het licht begint te kleuren.
  13. Breek een ei in een bakje en kluts het. Verdeel het ei bovenop het deeg en keer het voorzichtig weer om. Bak het nu het kort aan totdat het ei lichtjes bruin is.
  14. Herhaal regel 10 tot er met regel 13 nog twee keer.
  15. Leg de pannenkoek op het werkblad. Verdeel de ui en de tomaten met daarop het kippenmengsel. verdeel wat hot en sweet chili sauce of een ander saus naar eigen smaak. Garneer met verse koriander en rol het op.

 

 

 

 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten