Chicken tikka wrap

Een heerlijk gevulde en gekruide wrap daar kan je toch geen nee tegen zeggen! Dit lekkere tikka wrap zal zeker in de smaak vallen. Zeker niet moeilijk te maken en als je regelmatig Curry’s maakt dan zullen de specerijen je niet vreemd zijn. Je kan garneren met wat jij lekker vindt.

 

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet in reepjes of blokjes
  • 3 el yoghurt
  • 11 g gember geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ¼ tl kurkuma poeder
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout
  • Snufje peper
  • 4/5 tortilla wraps

 

Voor de garnering

  • IJsbergsla
  • 1 ui in reepjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • Bosje verse koriander
  • 2 el citroensap
  • Sriracha
  • knoflooksaus
  • chutney

Bereiding

  1. Meng in een kom de kip met de yoghurt, gember, knoflook, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, peper en de citroensap en meng dit goed door. Laat dit als je de tijd hebt 1 uur of langer marineren.
  2. Meng voor de garnering alle ingrediënten behalve de Sriracha, knoflooksaus en de chutney en zet dit aan de kant.
  3. Verwarm een koekenpan met 2 eeltlepels neutrale olie en bak de kip op hoog vuur.
  4. Smeer op elke wrap de chutney, leg er de ijsbergsla, daarop de ui, tomaat en de komkommer. Voeg naar smaak de Sriracha en knoflooksaus en rol de wrap op. Snijdt de wrap doormidden en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten